Particulier geld lenen zonder bkr toetsing

Wat is particulier geld lenen?

Particulier geld lenen betekent lenen bij een persoon in plaats van een bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lening bij een familielid of een kennis. Hierbij komt geen bedrijf bij aan te pas. Tegenwoord zijn er trouwens wel nieuwe platforms voor particulier lenen zonder bkr.

Ga je echter lenen bij een persoon dan heet dat ook wel onderhands geld lenen. Dan komt er geen bkr toetsing aan te pas. Zoals jij je misschien wel kunt voorstellen komt er bij een particuliere lening in de meeste gevallen geen bkr notering bij kijken. Een particulier die jou geld uitleent zal niet snel een bkr notering opvragen. Meestal gebeurt particulier geld lenen zonder bkr toetsing op basis van vertrouwen.

Waar kan ik particulier geld lenen zonder bkr toetsing?

Het voordeel van particulier geld lenen is dat het bijna bij elke particulier kan, mits deze geld heeft. Particulier geld lenen komt het meeste voor bij familieleden. Dit komt omdat de vertrouwensbasis hier vaak groter is dan bij een wildvreemde. Ook komt particulier geld lenen voor bij kennissen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan bekenden bij een sportvereniging. Een grote voorwaarde aan particulier geld lenen is vertrouwen. Aangezien er bij deze vorm van lenen geen officiƫle vastlegging is, moet de kredietverstrekker erop vertrouwen dat de leningnemer de lening netjes aflost.

Ook moet de leningnemer er vanuit kunnen gaan dat de rente hetzelfde blijft en dat hij genoeg tijd heeft om af te lossen

Tips Particulier geld lenen zonder bkr toetsing

Zorg voor duidelijke afspraken. Zet op papier hoeveel geld er geleend wordt, wat de te betalen rente is en wat de aflossingstermijn wordt. Hierdoor kan je altijd aantonen hoe de regels liggen.

Bereken exact hoeveel je kunt aflossen per maand. Zorg ervoor dat je elke maand een bedrag apart houdt om af te lossen. Zodra er een vertraging komt in de betalingen zal het vertrouwen tussen beide minder worden. Maar als er een vertraging is dan kan je dat beter direct laten weten en een voorstel doen.

Je kan trouwens ook een contract opstellen. Dat zorgt ook voor duidelijkheid. Je hebt dan alle afspraken op papier staan en je weet beiden waar je aan toe bent.