Soorten BKR registraties

In de gevallen dat mensen niet in staat zijn hun lening af te lossen of dat ze achterstand hebben op de lening, krijgt men een negatieve bkr registratie. Wat de meeste mensen niet weten is dat er verschillende niveau’s in bkr registraties zijn, de zogenaamde bkr coderingen. Het zou natuurlijk niet eerlijk zijn als iemand met een schuld van 150 euro dezelfde bkr codering heeft als iemand met een schuld van 20.000 euro. Daarom zijn er verschillende schalen in de bkr codering

Bkr codering A1

Dit is de minst erge codering. Het gaat hierbij om mensen die waarschijnlijk een keer rood hebben gestaan bij de bank of een keer zijn vergeten te betalen bij bijvoorbeeld een postorder bedrijf. Als je in de codering A1 is het meestal nog wel mogelijk om geld te lenen, het kan natuurlijk zijn dat je per ongeluk vergeten te betalen bent bij dat ene postorderbedrijf. Het zou jammer zijn als je niet meer zou kunnen lenen terwijl je daar wel financieel toe in staat bent.

Bkr codering A2

Dit is een wat meer serieuzere codering, het gaat hier vaak om hypotheek achterstanden en om de wat grotere leningen die niet betaald zijn. Het is hierbij echter wel mogelijk om snel geld te lenen. Bij de A2 codering kan je ervoor kiezen om geld te lenen zonder bkr registratie.

Bkr codering A3

Dit is de meest heftige vorm van BKR codering. In deze gevallen gaat het vaak om grote schulden bij een bank of ander financieringsbedrijf. Het is met deze codering moeilijk om aan een lening te komen, maar het is wel mogelijk. Net zoals bij Codering 2 kan je met Codering 3 vaak nog wel kleine bedragen lenen zoals 150 euro. Er zijn enkele bedrijven die deze verstrekken.